helena

10 kesäkuun 2024

Ei kommentteja

Home Blogi

Karvanpoisto laserilla − sopisiko hoito juuri sinulle?

Karvanpoisto laserilla − sopisiko hoito juuri sinulle?

Karvanpoisto laserilla voi tarjota helpomman ja jopa pysyvän vaihtoehdon jatkuvalle ajelulle, nyppimiselle, sokeroinnille ja vahaamiselle. Ei enää toistuvista karvanpoistoista ärsyyntynyttä ihoa tai sisäänpäin kasvavia karvoja!

Laserhoidolla voi päästä eroon karvoista melkein kaikilla sellaisilla alueilla, joilla ei-toivottua karvoitusta kasvaa. Karvojen poisto onnistuu pieniltä ja isoilta ihoalueilta. 

Usein laseroimme IhoProlla Helsingissä esimerkiksi sääret, kainalot, bikinirajan, ylähuulen tai käsivarret. Laserkäsittely tekee bikinirajasta siistin ja sileän. 

Parhaiten hoito onnistuu tummiin karvoihin vaalealla iholla. Laserhoitolaitteen säteilyenergia hakeutuu karvan tummaan juurituppeen ja tuhoaa karvan tuppeen kohdistuvan lämmön avulla. Laser ei tehoa vastaavalla tavalla tehokkaasti vaaleisiin, punaisiin ja harmaisiin karvoihin.

 

Huomioimme sinut koko hoidon ja hoitojakson ajan

Karvanpoisto laserilla ei satu tai vahingoita ihoa, mutta hoito saattaa tuntua epämiellyttävältä. Iho voi ärtyä. Jos tunnet hoidon aikana kipua, voimme pitää taukoa tai keskeyttää käsittelyn. Etenemme tilanteen mukaan. 

Teemme hoidosta mahdollisimman miellyttävän. Levitämme käsiteltävälle ihoalueelle viilentävän geelin, etenkin jos kyse on laajemmasta alueesta. Määritämme laserhoidon tehon ihotyypin ja yksilöllisen tilanteesi mukaan.

 

Valmistaudu rantakauteen jo ajoissa − hoitoja tarvitaan aina useampi

Hoitokertoja tarvitaan useita, sillä karvat kasvavat eri tahtiin ja laser tepsii vain kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Yleensä teemme 4–8 hoitoa noin 6–12 viikon välein. Hoitokertojen välissä on hyvä pitää taukoa, jonka aikana uusi poistettava erä karvoja ehtii kasvuvaiheeseen. Varsinaisen hoitojakson jälkeen voi tulla tarvittaessa ylläpitohoitoon.

Jos mielit karvoista eroon ennen kesälomaa tai matkaa auringon alle, kannattaa meihin olla yhteydessä hyvissä ajoin. Konsultaatiossa asiantuntijamme kartoittaa ihotyyppisi ja ihokarvojesi tilanteen ja käy hoitoprosessin läpi yhdessä kanssasi. Tarvittaessa saat esimakua hoidosta pienen koehoidon avulla. Huomaa, että hoidon lopputulos on yksiköllinen.

 

Tee nämä asiat ennen laserkarvanpoistoa jo kotona

Voit valmistautua laserhoitoon jo kotona. Ennen laserhoitoa ihokarvat kannattaa ajella huolellisesti pois. Epiloimisesta, vahaamisesta ja nyppimisestä on sen sijaan hyvä pitää jopa neljän-viiden viikon tauko. 

Auringossa oleilua kannattaa välttää 2–6 viikkoa ennen hoitoa, ja itseruskettavat kannattaa jättää purkkiin muutaman edeltävän viikon ajan. Hoito toimii parhaiten vaalealle iholle. 

Hoitoon on hyvä tulla peseytyneenä ja ilman voiteita tai deodoranttia hoidettavalla alueella. 

 

Mitä sinun on hyvä muistaa hoidon jälkeen

Vältäthän aurinkoa vielä heti laserkarvanpoiston jälkeen. Suosittelemme myös tehokkaan aurinkovoiteen käyttämistä ainakin kahden viikon ajan.

Saunaa ja kylpemistä on hyvä välttää vuorokausi, mutta muuten voit elää normaalisti.

 

Näin varaat ajan karvanpoistoon laserilla

IhoPron ammattilaiset tekevät karvanpoistot laserilla kokemuksella ja mahdollisimman hellävaraisesti. Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon Helsinkiin suoraan Timmasta!