Onko kynsien hoito laserilla turvallista?

Kynsien hoito laserilla on yhä suositumpi ei-lääkkeellinen hoitomenetelmä kynsisienen hoidossa. Monet miettivät kuitenkin, onko tämä hoitomuoto turvallinen ja tehokas. Tässä artikkelissa käsittelemme laserhoidon toimintaperiaatteita, etuja ja haittoja, turvallisuutta, kustannuksia sekä hoidon jälkeisiä odotuksia. Lisäksi tarkastelemme, kuinka tehokasta laserhoito on kynsisienen hoidossa.

Miten laserhoito toimii?

K-laser laserhoito perustuu näkyvän valon sinisellä alueella (445nm) työskentelyyn, se imeytyy kudoksessa pääosin pigmenttiin ja hemoglobiiniin.  K-laser käyttää hoidossa useampaa eri aallonpituutta, (660nm ja 970nm) vaikutus kudoksessa on tulehduksellisia reaktioita hillitseviä ja kudoksen parantumista edistäviä.

Hoidolla on minimaalisesti kudosta lämmittävä vaikutus, mikä tekee hoidosta lähes kipuvapaan, ja sopii hyvin myös herkkäihoisille.

Laserhoidon edut ja haitat

Hoito on nopea ja tehokas, ja se voi usein korvata perinteiset lääkkeelliset hoitomenetelmät, jotka saattavat olla kivuliaampia tai vaatia pidemmän toipumisajan ja rasittaa suoliston mikrobikantaa.

Kynsisienen hoito toteutetaan sarjahoitona, hoidot toteutetaan yksilöllisen tarpeen mukaan, ja tämä arvioidaan laserhoitajan konsultaation yhteydessä.

Lähtökohtaisesti K-laser hoito sopii kaikille, myös herkkäihoisille ja kipuherkille ihmisille.

Mutta on myös tärkeää huomioida, että esimerkiksi raskaus ja tietyt sairaudet ovat kontraindikoituja hoidon toteuttamiselle.

Onko laserhoito turvallista?

Laserhoito on turvallinen ja tehokas menetelmä, kun se suoritetaan ammattitaitoisen ja koulutetun henkilökunnan toimesta. Hoidossa käytettävä laite,  K-Laser Blue Derma, on suunniteltu erityisesti ihotautien ja kynsisairauksien hoitoon, ja ne tarjoavat erinomaisen tehon ja tulokset ilman merkittäviä riskejä.

Laserhoidon turvallisuus perustuu sen tarkkuuteen ja kykyyn kohdistaa hoito vain ongelma-alueelle vahingoittamatta ympäröiviä kudoksia. Tämä minimoi ympäröivän kudoksen vaurioitumisen riskin ja tekee hoidosta turvallisen vaihtoehdon monille potilaille. Hoito sopii erinomaisesti ei-lääkkeelliseksi menetelmäksi.

On kuitenkin tärkeää, että potilaat noudattavat hoidon jälkeisiä kotihoito-ohjeita ja käyvät tarvittaessa seurantakäynneillä varmistaakseen, että hoito on toteutunut suunnitellusti ja toivotusti.

Laserhoidon kustannukset

Laserhoidon kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen hoidon laajuudesta ja tarvittavien hoitokertojen määrästä. Yleisesti ottaen laserhoito on kalliimpi kuin perinteiset hoitomenetelmät, mutta se voi olla kustannustehokas pitkällä aikavälillä, koska se ei vaadi jatkuvaa lääkitystä tai pidä sisällään muita hoitokuluja.

Klinikallamme on käytössä myös osamaksuvaihtoehto, ResursBank, mikä voi helpottaa hoidon kustannusten hallintaa. On suositeltavaa keskustella hoidon kustannuksista ja maksuvaihtoehdoista etukäteen laserhoitajan veloituksettoman konsultaation yhteydessä.

Vaikka laserhoito saattaa olla alkuinvestointina kallis, sen pitkäaikaiset hyödyt ja todistettu tehokkuus, voivat tehdä siitä kannattavan vaihtoehdon monille potilaille.

Mitä odottaa laserhoidon jälkeen?

Hoidon jälkeen kynsi saattaa näyttää aluksi hieman erilaiselta, mutta tämä on normaalia ja osa paranemisprosessia. Kynnen ulkonäkö paranee yleensä ajan myötä, kun uusi, terve kynsi kasvaa tilalle ja iho uusiutuu. Hoidon jälkeen saattaa ilmetä kevyttä kihelmöintiä ja kuumotusta alueella, tämä on kuitenkin ohimenevää, ja yleensä reaktio hälvenee vuorokauden kuluessa.